Ik bedoel een password manager

Ik bedoel een password manager post thumbnail

Je winkelt online, kiest de maat, de kleur, … Je voegt je artikel toe aan je winkelmandje.

Je hebt het bijna! Het is gewoon inloggen en ervoor betalen en dan valt het je op! Je weet je wachtwoord niet meer. Klinkt bekend?

Er is echter iets dat je kan helpen om dergelijke situaties te vermijden.

Ik bedoel een password manager.

Een password manager is een applicatie die wordt gebruikt voor het opslaan en beheren van de wachtwoorden die een gebruiker heeft voor verschillende online accounts, apps en beveiligingsfuncties.

Het slaat de wachtwoorden op in een gecodeerde indeling en biedt veilige toegang tot alle wachtwoord informatie met behulp van een hoofdwachtwoord.

Deze zal je helpen bij het invullen van de juiste account op de juiste site a.d.h.v. automatisch invullen van formulieren voor URL’s die in u password manager zijn opgeslaan. Dit zorgt ook voor minder fouten en beschermt je tegen keylogging.

Waarom?

80% van de hacking gerelateerde inbreuken wordt veroorzaakt door zwakke, gestolen of hergebruikte wachtwoorden (Verizon, 2020)

70% van de mensen hergebruikt wachtwoorden voor zakelijke en persoonlijke accounts (IBM, 2018)

Hoe helpt mij een password manager?

Deze zorgt er voor dat je voor iedere website een uniek en complex wachtwoord kan invullen dat niet hergebruikt is. Door het verhogen van de complexiteit is het ook veel moeilijker voor hackers om bij je binnen te geraken. De password manager zal bij het invullen van formulieren een wachtwoord voorstellen alsook beschikken ze over een password generator die je kan gebruiken om zelf.

Je hoeft enkel maar 1 STERK wachtwoord meer te onthouden, wil je nog een extra veiligheid toevoegen?

Dan kan je dit door Multi factor authenticatie aan je profiel toe te voegen. Dit zal er voor zorgen dat je of via een app / sms / … een extra bevestiging moet geven om je password manager te gebruiken.

Heb je interesse in een password manager of heb je nog verdere vragen neem gerust contact met me op via info@krispijck.be

Graag geef ik nog enkele podcasts mee om naar te luisteren ivm security:

https://blog.dashlane.com/9-cybersecurity-podcasts-business-leaders-should-listen-to/

Categories:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *